Hoe werkt een lening?

Hoe werkt geld lenen eigenlijk?

We kennen allemaal de verhalen wel over de crisis en de zware tijden en het is duidelijk dat steeds meer mensen gedwongen zijn tot het lenen van geld. In veel van deze situaties kan dit een prima oplossing zijn omdat de schulden die op blijven lopen door aanmaningen en rente zo afbetaald kunnen worden en er maar één kredietverstrekker overblijft. Door de schuld onder te brengen bij minder instanties, is over het algemeen het overzicht beter. Maar dat geld lenen, hoe werkt dat eigenlijk?

Aflossen en rente

Wie besluit om geld te lenen, die kan hiervoor naar één van de vele kredietverstrekkers. Er zijn veel soorten leningen, maar de persoonlijke lening is over het algemeen het meest eenvoudig en snel te krijgen (kijk voor meer informatie hierover op mijnpersoonlijkelening.nl). Hoe lang het duurt voor het geld op jouw rekening is bijgeschreven, is afhankelijk van het soort lening, maar normaliter duurt dit nooit langer dan een dag of drie. Vanaf dat moment heb je zelf de vrije beschikking over het geldbedrag.
Natuurlijk moet dit bedrag terug worden betaald en de hoogte van de afbetalingen op de schuld (oftewel de aflossingen) zijn makkelijk uit te rekenen. Deel het totale schuldbedrag door het aantal periodes en je hebt de maandelijkse aflossing te pakken.

Geld lenen kost geld

Dat geld lenen geld kost, dat weten we, maar het zijn niet de aflossingen die geld kosten, het is de rente wat als extra bedrag gezien wordt. De rente wordt berekend aan de hand van het totaal openstaande schuldbedrag en is bij de meeste kredietverstrekkers een vast percentage, zoals bij de ING. Wil je weten hoeveel dit is kan je inloggen op je ING rekening. Omdat dit geld niet eerst verstrekt is en niet terug gestort zal worden, worden de rentebedragen gezien als de ’kosten’ van de lening. Hoe meer geld je leent of hoe hoger het rentepercentage is, hoe duurder de lening zal zijn.

Het is goed om te weten en te onthouden dat het vergelijken van de verschillende aanbieders in veel gevallen zeker kan lonen. Ook hiervoor is de voorgenoemde website mijnpersoonlijkelening.nl een zeer geschikt middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *