Wat is een bankkrediet

Hoe functioneert een bankkrediet?

Een bankkrediet functioneert eigenlijk precies hetzelfde als een lening. Toch is er weinig informatie op het internet te vinden over hoe nu eigenlijk een bankkrediet functioneert. Want hoe functioneert een bankkrediet nu eigenlijk?

Hoe functioneert een bankkrediet?

Zoals u al eerder kon lezen werkt een bankkrediet in principe hetzelfde als een lening. Een bankkrediet kunt u ten eerste alleen bij een bank afsluiten. Dit heeft met de naam ‘bankkrediet’ te maken. Wanneer u een bankkrediet afsluit, betaald u in principe 3 dingen.

Maandelijks aflossen

Als u van plan bent om een bankkrediet af te sluiten, zult u natuurlijk het geleende geld uiteindelijk terug moeten betalen. U zult het bedrag dus een bepaalde periode tot uw beschikking hebben en dit zult u weer maandelijks af moeten lossen. De bank doet dit, omdat zij weten dat u dit niet direct kunt betalen. Maandelijks lost u dan een bepaald bedrag af. Als u bijvoorbeeld een bankkrediet van 12.000 euro over 12 maanden heeft afgesloten, dan zult u per maand 1000 euro aan bankkrediet af moeten lossen. Maar dit is niet het enige wat u moet aflossen per maand.

U betaald maandelijks ook rente over uw bankkrediet

Het afsluiten van een bankkrediet is natuurlijk niet gratis. De bank wilt natuurlijk ook aan u verdienen en daarom zult u een rente over uw geleende bankkrediet moeten betalen. Dit is bij elke bank weer anders. Vaak kunt u deze rentetarieven op de websites van de banken terugvinden.

Kosten voor het verwerken van uw bankkrediet

Aan het afsluiten van een bankkrediet zitten ook kosten aan verbonden. Naast de rente die u per maand af zal moeten betalen, zult u ook verwerkingskosten moeten betalen. Vaak is dit ongeveer 3% van de totale lening die u maandelijks af zal moeten betalen.

Zoals u ziet zitten er vaak nog onverwachte kosten aan het afsluiten van een bankkrediet. Het is daarom nooit verkeerd om goed geïnformeerd te worden over bankkredieten. U kunt veel informatie vinden op de websites van banken, maar u kunt natuurlijk ook altijd de bank binnenlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *