Gemeentelijke krediet bank

Gemeentelijke krediet bank

De gemeentelijke kredietbank is een financiële instelling die wordt opgesteld onder een gemeente. Het doel van deze bank is kredieten verstrekken aan zij die bij een commerciële bank geen goedkeuring krijgen omdat ze niet aan de normen kunnen voldoen.

Wanneer geld lenen bij een commerciële bank dus niet mogelijk is, dan kan je nog altijd terecht bij een sociale bank zoals de gemeentelijke kredietbank. Deze hebben natuurlijk ook hun eigen normen en voorwaarden, maar deze zijn veel soepeler als bij een commerciële bank. De gemeentelijke kredietbanken worden opgestart om in eerste instantie hulp te verlenen en niet om winst te maken.

U heeft een goed idee nodig

Veelvoorkomende situaties zijn enerzijds hoge schulden waar commerciële banken zich liever niet bij betrekken. Dan is er uiteraard wel geld nodig en is het een goed idee om bij een sociale bank aan te kloppen. Deze zal samen met jou naar een oplossing zoeken en indien nodig het gewenste krediet verstrekken. Anderzijds kan het natuurlijk ook dat er een BKR-vermelding voor jou staat aangeschreven. Vaak zullen normale banken er dan niks in zien om jou krediet te geven en ook dan kan de gemeentelijke kredietbank hulp bieden. Een laatste probleem kan de leeftijd zijn of verblijfsvergunning zijn. Dit zijn factoren waar je zelf geen vat op hebt en er zijn dus ook niet veel opties ter beschikking. Gelukkig kan ook hier een GKB helpen en jou van het nodige krediet voorzien.

De laatste optie

We kunnen dus zeggen dat een gemeentelijke kredietbank de laatste optie is wanneer je krediet nodig hebt. Van de gunstige voorwaarden kan enkel genoten worden wanneer er geen andere optie is. Het is dus onmogelijk om zomaar een krediet bij een sociale bank af te sluiten omdat je daar een lagere rentevoet krijgt. Deze gemeentelijke kredietbanken zijn bedoeld om mensen in nood te helpen. Ze doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk mensen te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *