Bank kredietwaardigheid

Met de kredietwaardigheid van een bank wordt de mate waarin de betreffende bank aan haar afspraken kan voldoen bedoeld. Het is dus een richtlijn om te controleren hoe betrouwbaar je bank is.

De laatste tijd is de bankkredietwaardigheid uiteraard sterk gedaald, aangezien er zeer veel financiële problemen zijn bij de banken. Dit is ook de reden waarom bepaalde banken geen geld meer uitlenen aan elkaar. Vroeger, toen de kredietwaardigheid wel nog een positief beeld van de bank weerspiegelde, werden leningen aan banken door banken veel sneller gegeven. Nu is dit niet meer het geval en daarom moet de overheid vaak tussenkomen in tijden van crisis.

Hoe wordt mijn kredietwaardigheid bepaald?

KredietwaardigheidDe kredietwaardigheid van een bank wordt bepaald door individuele bedrijven die niks met de bank te maken hebben. Het is dus onmogelijk dat deze rating wordt beïnvloed. Het is wel zo dat de rating continu wijzigt. Dit komt doordat banken telkens geld uitlenen en geld ontvangen van de leners. Hierdoor worden zij ofwel stabieler of net niet. Kijk je echter niet blind op de beoordeling. Het is niet omdat een bank kredietonwaardiger is dan een andere, dat je geld hier onveilig is. Elke bank is verplicht maatregelen te treffen in geval van nood en ook hier schiet de overheid vaak te hulp.

De beoordeling die je kan zien onder de kredietwaardigheid is dus een richtlijn. Het is simpelweg bedoeld om klanten te waarschuwen voor eventueel mogelijk negatieve ervaringen. Dit wilt echter niet zeggen dat je bij een kredietwaardige bank geen problemen zult hebben en het kan net zo goed zijn dat je bij een kredietonwaardige bank een perfecte lening hebt afgesloten. Bijkomend kan je zelfs zien dat een bank met een minder positieve rating een lagere rentevoet zal hanteren om op die manier klanten te winnen. Als je dus risico durft te nemen, zal je hier later wellicht voor beloond worden aan de hand van een lager maandelijks aflosbedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *