Alternatieven voor normaal bankkrediet

Soms komt het voor dat een bank je kredietaanvraag afwijst. In dat geval is het natuurlijk niet zo dat je niet aan geld kan geraken. Er zijn enkele alternatieven waarvoor je kan kiezen. Op die manier kan je toch geld ter beschikking krijgen. Vaak komt het voor dat bedrijven een kredietaanvraag indienen en dan geweigerd worden.

Voor hen is geld vinden van uiterste noodzaak en daarom zijn deze alternatieven ook zo belangrijk. Particulieren kunnen natuurlijk een sociale bank contacteren en proberen hier hulp te zoeken, maar ondernemers zijn hier natuurlijk niet welkom. Voor hen zijn er gelukkig andere mogelijkheden waar we even dieper op ingaan.

Welke alternatieven zijn er?

MicrofinancieringAllereerst is er de microfinanciering. Dit mag niet verward worden met het algemene begrip, waarbij leningen onder de 100 euro bedoeld worden. In dit geval gaat het om een specifiek krediet tot maximaal 50.000 euro dat bedoeld is om een startende ondernemer te helpen. Hij wordt dan ook gecoacht tijdens het afbetalen en krijgt allerhande handige tips om later, als een groter krediet nodig is, dit zonder problemen te kunnen afbetalen.

Het is dus een zeer goed alternatief voor beginnende ondernemers. Voor ondernemers zijn er meer mogelijkheden om snel liquiditeit te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan factoring van CreditPay of van Das Factoring. Hierbij geeft de ondernemer zijn volledige facturatie uit handen en krijgt altijd zijn rekeningen betaalt. Uiteraard ontvangt het factoring bedrijf wel een percentueel aandeel hierover.

Naast microfinanciering bestaat er ook crowdfunding. Dit is een alternatieve manier van financiering waarbij geen bank, maar investeerders worden gecontacteerd. Zij worden rechtstreeks aangesproken door het bedrijf dat geld nodig heeft en kunnen dan bepalen als ze al dan niet willen investeren. Vaak verloopt dit proces via het internet.

Het komt er dus op neer dat een bankkrediet niet de enige oplossing is om aan krediet te geraken. Particulieren kunnen opteren voor een sociale bank en bedrijven hebben nog altijd meerdere mogelijkheden. Zij kunnen een microfinanciering, waarbij ze ook worden begeleid, aangaan, of ze kunnen aan crowdfunding doen. Bij de laatste vorm worden geen financiële instellingen, maar investeerders aangesproken die zelfstandig beslissen het project al dan niet te financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *